Multimediální výukový program k výuce regionální geografie Austrálie a Nového Zélandu na 2. stupni ZŠ - Brožová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá tématem výuky regionální geografie Austrálie a Nového Zélandu na 2. stupni základních škol. Hlavním cílem je vytvoření multimediálního výukového programu, vytvořeného v programu SMART notebook 11 určeného pro výuku na interaktivní tabuli, k programu je vypracovaná metodická příručka pro učitele. Výukový program je vypracovaný v souladu se vzdělávacími dokumenty (RVP ZV). Součástí teoretické práce je didaktická analýza učebnic a pracovních sešitů určených pro 2. stupeň základních škol. Pro představu o rozsahu učiva a časové dotaci tématu bylo provedeno šetření metodou řízeného rozhovoru s učiteli zeměpisu na vybraných školách.
The Multimedia Educational Programme for teaching regional geography of Australia and New Zealand for 2nd stage of PS
Keywords: Austrálie; Nový Zéland; Výukový program; Metodická příručka pro učitele; Multimédia; Interaktivní tabule; Australia; New Zealand; Educational programme; Methodological guide for teachers; Multimedia; Interactive board