Finanční gramotnost a její průzkum u klientů bankovních ústavů v ČR - Bláhová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma této bakalářské práce zní ?Finanční gramotnost a její průzkum u klientů bankovních ústavů ČR?. Snahou práce je přiblížit pojem finanční gramotnost a analyzovat chování klientů bank. Teoretická část se zabývá pojmem finanční gramotnosti. Dále se snaží přiblížit produkty, které nabízí banky v ČR. V poslední řadě je teoretická část věnována zadlužení domácností a také na to, na co by si měli občané ČR dávat pozor. Praktická část je zaměřena na výzkum, který probíhal s pomocí dotazníkové metody. Šetření prokázalo zda jsou občané finančně gramotní a také jaké finanční produkty využívají.
Financial literacy and its research on customers of banks in the CR
Keywords: finanční gramotnost; zadlužení; možnosti nakládání s úsporami; Financial Literacy; Debt; Management options for savings