Politika zaměstnanosti a její naplňování prostřednictvím Evropského sociálního fondu se zaměřením na Cíl 1 - Konvergence - Kratochvílová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na zhodnocení politiky zaměstnanosti v České republice. Dále jsem nastínila důležité momenty v reformě politiky zaměstnanosti ve Spolkové republice Německo. Důležitou roli v práci hraje Evropský sociální fond a operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. V práci blíže specifikuji alokaci prostředků v rámci tohoto operačního programu. Následuje pak popis a zhodnocení realizovaných projektů zaměřených na znevýhodněné skupiny obyvatel. V poslední části práce se věnuji aktuální výzvě MPSV - Vzdělávejte se pro růst a její organizaci.
Labour policy and her implementation through European social fund with interiority for Directed 1 - Convergency
Keywords: zaměstnanost; nezaměstnanost; trh práce; politika zaměstnanosti; aktivní politika zaměstnanosti; pasivní politika zaměstnanosti; Evropský sociální fond - ESF; EURES; Evropská unie EU; Německo; projekty EU; operační program lidské zdroje a zaměstnanost; Employment; unemployment; employment market; policy employment; active labour-market policy; passive labour-market policy; European Social Fund ESF; EURES; European Union (=EU); Germany; projects of EU; operational programme human resources and employment; ..