Otázky delikvence mládeže a její vývoj v regionu Strakonice v letech 2005-2007. - Šefčíková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je podat co nejširší pohled na delikvenci mládeže, shrnout, označit a popsat faktory, které jí ovlivňují se zaměřením především na vnější faktory, s uvedením současné právní úpravy a možností prevence v této oblasti a provedeným výzkumem poskytnout přehled o charakteru trestné činnosti mládeže v regionu Strakonice za období let 2004-2006
The probléme of juvenilie DELIQUENCY and its development in the Strakonice region from 2005 to 2007.
Keywords: Sociální norma; negativní společenské jevy; kriminalita; delikvence; kriminologie; kontrola kriminality; kriminální politika; mladistvý; osoba mladší než 15 let; výchovná; ochranná a trestní opatření