Vlastnictví vodních nádrží, jejich funkce a zohlednění vodních ploch v projektu komplexní pozemkové úpravy - Bláhová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku vodních nádrží především z hlediska jejich funkce, údržby, rekonstrukce, výstavby a revitalizace nádrží. Dále se zabývá uplatněním nádrží v zemědělské krajině. Tato diplomová práce obsahuje popis a vyhodnocení historie a vývoje nádrží ve vybrané lokalitě Jihočeského kraje, kterým je povodí Mladějovického potoka. V rámci vybraného zájmového území obsahuje tato práce odhad ekonomické náročnosti rekonstrukce nádrží.
The ownership of water ponds, their function and taking into account the water areas in the complex land adjustment project
Keywords: Mladějovický potok; vodní nádrž; rekonstrukce nádrže; hráz; rybník; povodí.; Mladějovický stream; water tanks; reconstruction of tanks; dam; pond; catchment area.