Vyhodnocení povodňových průtoků na povodí Jenín - Lehovcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce je vyhodnocení povodňových průtoků na povodí Jenínského potoka. Součástí práce je popis území, který jsem vyhotovila z pohledu geomorfologického, geologického, pedologického, hydrologického, zemědělsko-přírodního, klimatického a biotického. Pro vyhodnocení povodňových průtoků jsem použila data pro hydrologický rok 2009, která jsem získala z Thomsonova přepadu, kde jsou nainstalovány měřiče. V první části diplomové práce jsem provedla terénní šetření funkčnosti jednotlivých drenážních skupin. Výsledkem jsou data, která zaznamenávají funkčnost šachtic. V dalším části jsem se zabývala vyhodnocením kvantitativních ukazatelů srážkových úhrnů, chodem srážek ve vztahu k průtokům na uzávěru povodí a stanovením kritického období z hlediska jarního tání.
Evaluation of flood flows in the basin Jenín
Keywords: Hydrologický režim; Povodí; Srážky; Průtok; Povodňové události; Hydrological regime; Basin; Rainfall; Flow; Flood events