Tabakismus, nikotinismus u sester - Sýkorová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat výskyt nikotinismu u sester, u nichž se předpokládá hluboká znalost o rizicích kouření. Průzkum byl proveden v nemocnicích Plzeňského kraje anonymním dotazníkem. Z výzkumné části práce vyplývá, že zjištovaná prevalence kouření sester (47%)odpovídá údajům uváděných v literatuře. Znalosti a povědomí zdravotníků o škodlivosti kouření a etická úroveň sester se ukázala být neuspokojivá.
Smoking in nurses
Keywords: kouření; nikotin; prevence; sestra; závislost; smoking; nicotin; prevention; nurse; addiction