Optimalizace logistického systému řízení zasilatelských a kurýrních služeb ve vybraném podniku - Boček, Antonín (Jihočeská univerzita, 2013)
Úvodní část práce je věnována stručné charakteristice subjektu, následuje analýza logistických procesů, úroveň poskytovaných služeb a vynaložených logistických nákladů. Syntetická část práce využívá poznatky z analytické části k naplnění cíle práce. Velká pozornost je věnována vyhodnocení aplikovaných metod sběru dat. Jedná se zejména o metody pozorování , konkrétně snímek pracovního dne a měření. Další použitou metodou je šetření. Výstupem syntetické části jsou návrhy na zlepšení fungování zavedených procesů, dále pak doporučení pro budoucí orientaci v oblasti komunikačních technologií, konkrétně využívání ECOM aplikací. V syntetické části byl pro posouzení optimálnosti nastavení kurýrních tras použit matematický model obchodního cestujícího.
The optimization of a logistic system of controlling shipping and courier services within a specific company
Keywords: logistika; doprava; zasilatelství; logistic; transport; forwarding