Povědomí o fairtradových produktech ve vybraném řetězci - Straková, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá fairtradovými produkty v konkrétním obchodním řetězci. Hlavním cílem je průzkum o povědomí fairtradových produktech v maloobchodním řetězci Kaufland. Práce pojednává o důležitosti významu konceptu Fairtrade, rozpoznáváním fairtradových produktů a o důvodech rozšíření mezi povědomí spotřebitelů. Dále je zaměřena na marketingový výzkum. Data jsou získána prostřednictví dotazníkového šetření, které odhaluje chování nakupujících faitradové výrobky v maloobchodním řetězci Kaufland. Na základě výsledků jsou navržena případná doporučení, jak produkty zviditelnit a zvýšit povědomí mezi spotřebiteli.
The awareness of fairtrade products in the selected retail chain
Keywords: Fairtrade; produkt; povědomí; spotřebitel; marketingový výzkum; Fairtrade; product; awareness; consumer; marketing research