Vývoj land use vojenského újezdu Boletice - Vávra, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce je zmapování vývoje land use ve vojenském újezdu Boletice. V první části je dle dostupné literatury zpracována literární rešerše, která se zabývá definicí krajiny, ochranou biodiverzity krajiny v právním řádu České republiky, vojenskými újezdy na území našeho státu a jejich přírodovědeckou hodnotou a biodiverzitou. Následující část zahrnuje popis území a metody práce. V poslední části je zpracován historický vývoj oblasti a několika vybraných zaniklých obcí. Dále jsou zde vyhodnoceny změny land use ve vymezených obdobích a zhodnocen budoucí rozvoj vojenského újezdu.
Development of land use of Boletice military area
Keywords: krajina; land use; vojenský újezd Boletice; zaniklé obce; Boletice; Jablonec; Ondřejov; Uhlíkov; landscape; land use; Boletice military area; extinct villages; Boletice; Jablonec; Ondřejov; Uhlíkov