Digitální steganografie - Kociánová, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
Digitální steganografie je metoda, která umožňuje ukrývání souborů do jiných, nejčastěji multimediálních souborů (obrázků, hudby, videa). S rozvojem výpočetní techniky došlo k jejímu rozmachu v souvislosti s možným použitím při ochraně autorských práv nebo při skrytém přenosu informací. Velkému zájmu se digitální steganografie těší také proto, že ji lze použít i tam, kde je z nějakého důvodu omezeno použití kryptografie (např. legislativně). Tato práce mapuje problematiku digitální steganografie a zahrnuje aplikaci využívající tuto metodu.
Digital Steganography
Keywords: digitální steganografie; ukrývání dat; krycí médium; stego-médium; LSB; steganalýza; digitální vodoznak; digital steganography; data hiding; cover medium; stego-medium; LSB; steganalysis; digital watermarkings