Drobné chrámové skladby Georga Reuttera v hudební sbírce Státního oblastního archivu v Českém Krumlově. - Čížková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá drobnými vokálně instrumentálními skladbami vídeňského skladatele Georga Reuttera (1708-1772), které jsou uloženy ve státním archivu v Českém Krumlově. Reutter byl kapelníkem svatoštěpánského dómu ve Vídni za vlády císařovny Marie Terezie. Jeho skladby se nacházejí v Čechách na různých místech, v Českém Krumlově kromě zámecké sbírky také na kůru kostela sv. Víta. Součástí práce je rešerše provedená ve státním archivu, výběr skladeb zvolených pro zpracování, jejich spartace, edice v digitální sazbě, popis skladeb a kritická zpráva. Celou práci shrnuje závěr, který rekapituluje zjištěné poznatky.
Short Church Compositions of Georg Reutter in the Music Collection of the State Regional Archive in Český Krumlov.
Keywords: Georg; Reutter; moteto; Schwarzenberk; Eggenberk; hudba; Český Krumlov; Georg; Reutter; motet; Schwarzenberk; Eggenberk; music; Český Krumlov