Politika ES - EU vůči České republice v letech 1989 - 2004 - Postlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2006)
Bakalářská práce se zabývá složitým procesem vývoje a komplikovaných změn Evropských společenstev (později přetvořených v Evropskou unii) a Československa, který proběhnul v letech 1989 - 1992 a který v letech následujících musela vykonat a překonat Evropská unie a Česká republika z hlediska umožnění procesu přibližování a vstupu Česka do Evropské unie. Tento proces je zachycen zejména z pohledů politických. Zachyceny jsou i přípravy na uzavření asociačních dohod a pozdější přistoupení k již existujícímu a funkčnímu seskupení Evropské unii. V závěrečné fázi se zabývá prognózou na další vývoj České republiky v Evropské unii po roce 2004.
The Policy of the EC - EU on the Czech Republic during years 1989 - 2004
Keywords: Evropská společenstva; the European Communities