Aktualizace obsahových, metodických a didaktických prvků e-learningové učebnice Mikroekonomie - Svobodová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2009)
Praktická část práce, jejímž produktem je Projekt "ME08", je založena na aktualizaci obsahových, didaktických a metodických prvků e-Learningové učebnice Mikroekonomie, jejíž tištěnou předlohu Základy pro porozumění tržní ekonomice napsal PhDr. Pavel Hejtman, CSc. Podstatou práce bylo seznámit se s hlavními obsahovými, metodickými a didaktickými zásadami tvorby učebnice určené pro distanční vzdělávání a navrhnout některé aktualizační kroky. V této oblasti je dán důraz především na využívání vybraných informačních zdrojů Internetu, na využití získaných znalostí tvorby elementárních studijních materiálů pro www včetně grafických aspektů dokumentů, na využití ilustračních a dokumentačních doplňků zpracovaných studenty jako studentské projekty. Cílem bylo koncipovat moderní elektronickou učebnici na širší bázi než jakou představuje klasická učebnice textová, která je k dispozici na CD-ROMu jako příloha této teoretické části (demo verze). Teoretická část je zaměřena na tvorbu textů pro distanční vzdělávání a uplatnění těchto zásad v Projektu "ME08". V dalších částech práce je uveden popis aktualizace starší digitální verze "EDEN3", která byla studentům kurzu Mikroekonomie doposud k dispozici na vzdělávací platformě e-Amos, a popis vzniku nových prvků v Projektu "ME08".
Content, metodic and didactic elements update of e-learning textbook called Microeconomics
Keywords: distanční vzdělávání; E-learning; aktualizace elektronické učebnice Mikroekonomie; HTML; Distance Education; E-learning; update of e-learning textbook called Microekonomics; HTML