Ztráta jistoty v rodině jako spouštěč poruch chování u dětí, kterým byla nařízena ústavní či uložena ochranná výchova. - Sládková, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dysfunkční rodiny a mírou jejího vlivu na poruchové chování u dětí, kterým byla nařízena ústavní či uložena ochranná výchova. Teoretická část se zaměřuje na definování rodiny, jejích poruch a funkcí, dále se zaobírá poruchami chování, ústavní a ochrannou výchovou. Praktickou část tvoří vlastní šetření, které se snaží posoudit, zda dysfunkce v rodině zejména narušení citové a socializační funkce, může být spouštěčem poruch chování u dětí, kterým byla nařízena ústavní či uložena ochranná výchova.
Loss of confidence in the family as a stimulus for behavioral disorder in children, which have been ordered institutional or protective car.
Keywords: rodina; dysfunkce rodiny; poruchy chování; ústavní výchova; ochranná výchova; family; family dysfunctionality; behavioural disorders; education in protective custody; institutional care