Využití financování ze zdrojů EU pro rozvoj sociální oblasti v Jihočeském kraji se zaměřením na možná rizika financování projektů - Candrová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce ?Využití financování ze zdrojů EU pro rozvoj sociální oblasti v Jihočeském kraji se zaměřením na možná rizika financování projektů? je po-psání možností využití prostředků z fondů Evropské unie pro rozvoj sociální oblasti se zaměřením na financování sociálních služeb. První část je zaměřena popis a význam regionální politiky Evropské unie, jejích cílů, principů a nástrojů. Jsou zde popsány jednotlivé strukturální fondy Evropské unie se zaměřením na sociální oblast, jejich operační programy. Vzhledem k zaměření práce je zde popsán systém sociálních služeb v České republice a zdroje jeho financování. V druhé části jsou popsány projekty pro financování sociálních služeb v Jihočeském kraji a rizika jejich financování. V závěru je provedena analýza zdrojů financování sociálních služeb.
The use of EU funding for social development in the South region, focusing on the possible risk of funding of the projects
Keywords: Evropská unie; financování; operační programy; sociální služby; strukturální fondy; příspěvek na péči; rizika; European Union; financing; operation programmes; social services; structural funds; care contribution; risks