Slunéčko východní ve víně - Nedvěd, Oldřich (Česká společnost rostlinolékařská, 2014)
Na podzim slunéčka mnoha druhů okusují sladké plody, včetně vinné révy. Tak se mohou dostat do moštu a jejich obranné chemické látky se objeví ve výsledném víně. Kombinací repelentů a atraktantů lze jejich negativní dopad na chuť vína minimalizovat.
Harlequin ladybird in wine
Keywords: Harmonia axyridis; Harmonia axyridis