Návrh kontinuálního monitorovacího systému výkonového transformátoru - Rozmiler, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá popisem účelu instalace kontinuálního monitorovacího systému výkonových olejových transformátorů, seznámení s principem jeho fungování včetně popisu monitorovaných a vyhodnocovaných veličin. Dále je zde uveden krátký přehled historie používaní těchto systémů v České Republice, současný stav nabízené techniky, porovnání odlišných metod měření zásadních veličin a jejich vizualizace. Cílem této práce je nejen poskytnout ucelený náhled do této problematiky, ale i ověření výsledků poskytovaných kontinuálním monitorovacím systémem jinými způsoby monitorování parametrů výkonového transformátoru. Výsledky a vhodnost použití jednotlivých systémů a metod měření je zhodnocena v závěrečné kapitole.
Proposal for a continuous monitoring system of power transformer
Keywords: Kontinuální monitorovací systém; on-line diagnostika; monitorované veličiny; měření; expertní systém.; Continuous monitoring system; on-line diagnostics; monitoring variables; measurements; expert system.