Jungmannův překlad Miltonova Ztraceného ráje - Míková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se bude zabývat problémy převodu díla Ztracený ráj do češtiny. Zaměří se na to, jak Jungmann řešil a přizpůsoboval formu a slovní zásobu tehdejší společnosti, jejím didaktickým požadavkům a pokusí se stanovit, do jaké míry problematika překladu v národním obrození souvisela s otázkami kulturní politiky.
Jungmann´s translation of Milton´s Paradise Lost
Keywords: Josef Jungmann; John Milton; Ztracený ráj; překlad; Josef Jungmann; John Milton; Paradise Lost; překlad