Vliv změny legislativy na rentabilitu podnikání v oblasti solární energie - Eiblová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2013)
V první části jsem nastudoval informace o fotovoltaice v České republice a informace o fungování solárních elektráren a typy její podpory. Hlavní teoretickou částí bakalářské práce je shromáždění veškerých zákonů týkajících se fotovoltaické energie, včetně propojení jednotlivých právních norem na ostatní, především na normy stanovené Evropskou unií. Dále popíši vývoj legislativy v letech 2010 až 2012, kde budou ke shlédnutí skutečnosti chronologicky seřazené a posbírané z různých zdrojů formou krátkých zpráv či vybraných pasáží ze zákona a upraveny do uceleného přehledu. Cílem praktické části bakalářské práce je seznámení s jednotlivými vybranými fotovoltaickými elektrárnami a určení dopadu ?solární daně? na jejich podnikání. Použila jsem vybrané metody finanční analýzy, bonitní a bankrotní modely a rentabilitu k analyzování dopadů, způsobených změnami v legislativě. Poslední část je věnována dosaženým výsledků.
Effect of changes in legislation on the profitability of business in solar energy
Keywords: elektrárna; Energetický regulační úřad; energie; fotovoltaika; legislativa; obnovitelné zdroje; rentabilita; výkupní cena; zelený bonus; solární panel; power station; Energy Regulatory Authority; energy; photovoltaics; legislation; renewable; profitability; solar; purchase price; green bonus