Krizové řízení a plánování v oblasti zdravotnictví - Mlejnek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se týká principů krizového řízení a plánování v oblasti zdravotnictví se zaměřením na Zdravotnickou záchrannou službu jako základní složku Integrovaného záchranného systému. Teoretická část práce poskytuje jakýsi zjednodušený souhrn informací z oblasti teorie krizového řízení a plánování s následným definováním základních principů krizového řízení ve zdravotnictví. Výsledná část této práce sleduje specifické podmínky Plzeňského kraje, nahlíží do základní části krizového plánu tohoto regionu, a dále také analyzuje traumatologický plán Plzeňského kraje a ověřuje jeho účinnost. Závěrem se zabývá možným zhodnocením úrovně krizového řízení na území Plzeňského kraje.
Crisis management and planning in the sphere of health medical service
Keywords: Integrovaný záchranný systém; krizový plán; krizové řízení; mimořádná událost; přednemocniční neodkladná péče; traumatologický plán; zdravotnická záchranná služba.; Integrated rescue system; crisis plan; crisis management; emergency happening; before hospital emargency care; traumatological plan; rescue service.