Destinační management Plzeňska - Fryčová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce pojednává o destinačním managementu Plzeňského kraje. První část práce popisuje teoretická východiska. Diplomová práce pokračuje sběrem a analýzou primárních a sekundárních dat. V této části lze nalézt informace o podmínkách pro rozvoj cestovního ruchu, o způsobu marketingového rozdělení turistického regionu Plzeňsko, je zde popsána organizace destinačního managementu Plzeňského kraje a jednotlivé činnosti prováděné touto organizací. Následná část se zabývá vyhodnocením zjištěných informací, shrnuje aktivity prováděné v rámci destinačního managementu Plzeňského kraje a zkoumá dosavadní řízení destinace. V závěru práce nabízí soubor opatření pro zlepšení destinačního řízení Plzeňského kraje jako významné destinace cestovního ruchu.
The destination management in the region Plzeň
Keywords: destinační management; cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; řízení destinace; destinační management Plzeňského kraje; destination management; destination of tourism; tourism; destination management of Pilsen region