Úprava výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob - Poborská, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé diplomové práce je analýza procesu úpravy výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob u podnikatelského subjektu obchodujícím v mezinárodní a vnitrostátní přepravě.Téma účetní závěrky a analýzy procesu úpravy výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob je složité pojmout na několika stránkách, neboť se jedná o velmi rozsáhlý provázaný ekonomický proces, který probíhá v celém účetním období a vrcholí po jeho skončení sestavením účetní závěrky, ověřením účetní závěrky auditorem, jejím schválením kompetentním orgánem a zveřejněním. Zmíněná problematika je velice rozsáhlá a má diplomová práce tedy popisuje stručně závěrkové práce, účetní metody a postupy úprav včetně účtování dle Zákona č. 563/1991 Sb., O účetnictví, Zákona č. 586/1992 Sb., O daních z příjmů, Vyhlášky č. 500/2002 Sb. a dalších souvisejících předpisů s uvedením jednoduchého praktického příkladu.
Trading Income Transform to The Tax Base for Legal Entity Taxation
Keywords: Účetní závěrka; úpravy hospodářského výsledku; základ daně; zákon č. 563/1991 Sb.; O účetnictví; zákon č. 586/1992 Sb.; O daních z příjmů; Vyhláška č. 500/2002 Sb; Financial Statements; Adaptation economic results; Tax base; Act No. 563/1991 Coll.; On Accounting; Act No. 586/1992 Coll.; On Income Tax; Ordinance No. 500/2002 Coll.