Analýzy vnitřního prostředí podniku - Krausová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vnitřního prostředí dvou podniků, a to společnosti Silo Střednice, spol. s r.o., sídlo Střednice a Zemědělské společnosti Stránka, spol. s r.o., sídlo Stránka, obě v okrese Mělník.Metodika práce vychází z tématu a cíle práce. Tématem dle zadání bakalářské práce je provést analýzu vnitřního prostředí podniku. Téma bylo dále rozšířeno o analýzu dalšího podniku a to zejména pro lepší návrh opatření ke zlepšení současného stavu. Návrhy opatření ke zlepšení současného stavu byly rozšířeny o návrhy opatření pro další činnost a rozvoj.Pro analýzy byly vybrány dva zemědělské podniky střední velikosti se zajímavým vývojem a současnými dobrými výsledky.
Analyses of internal company environment
Keywords: Analýzy jednotlivých funkcionálních oblastí vnitřního prostředí; finanční analýza; zemědělství; Analyses of individual functional areas of internal environment; financial analysis; agriculture