KOSTELNÍ PRŮVODCOVSKÉ SLUŽBY V RÁMCI DUCHOVNÍ PÉČE O TURISTY NA PŘÍKLADU KOSTELA OBĚTOVÁNÍ PANNY MARIE V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH - Němcová, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá náboženským a poutním cestovním ruchem, zvláště kostelními průvodcovskými službami a jejich zaměřením na duchovní péči o turisty. Poskytuje informace o postoji církve k duchovní péči o turisty navštěvující kostely. Práce vychází také z osobních zkušeností autorky z projektu Otevřené brány. V tomto duchu se zaměřuje na návrh realizace určitého způsobu duchovní péče o turisty v kostele Obětování Panny Marie v Českých Budějovicích. Návrh nezapomíná ani na důležitost náležité přípravy průvodců.
Church guide services within the spiritual care of the tourists - the example of the church of the Virgin Mary in České Budějovice
Keywords: cestovní ruch; náboženský cestovní ruch; poutní cestovní ruch; duchovní péče o turisty; pastorace turistů; kostelní průvodcovské služby; průvodcovství v kostele Obětování Panny Marie v Českých Budějovicích; vzdělávání průvodců; Otevřené brány; tourism; religious tourism; the tourism of pilgrimage; spiritual care for tourists; the pastorate of tourists; guiding services for church; guiding services in the Virgin Mary Church in České Budějovice; education for guides; Open gates