Hodnocení produkčních ukazatelů při odchovu tržního kapra v rybnících - Petr, Miloš (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavní rybou v rybničních akvakulturách je v České republice kapr obecný (Cyprinus carpio). Všechny ročníky kapra se živí přirozenou potravou a doplňkově jsou přikrmovány obilovinami. V literárním přehledu popíšu jednotlivé obiloviny, které se používají při odchovu tržního kapra. Dále se budu snažit zaměřit na možnosti úprav jednotlivých obilovin pro zvýšení jejich produkční účinnosti.V kapitole "Výsledky a diskuze" uvedu charakteristiku růstu a kondiční ukazatele pokusných obsádek během vegetačního období v pokusných rybnících na Třeboňsku.V závěru zhodnotím dosažené výsledky a navrhnu možnosti použití jednotlivých krmiv v provozní praxi.
Evaluation of carp fish-scale reading production indicators in fishponds
Keywords: obiloviny; přikrmování; produkční ukazatele; kapr obecný; rybníky; úpravy obilovin; cereals; feed; carp; ponds; growth; production indicators; aquaculture