Personální deixe ve španělštině a češtině: srovnání webových stránek cestovních společností - Váňová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Prvním cílem této práce je uvést zájemce do problematiky personální deixe v češtině a ve španělštině. Druhým cílem je tuto personální deixi analyzovat na webových stránkách českých a španělských cestovních společností. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je zaměřena na definování teoretických pojmů z deiktické oblasti. Praktická část obsahuje analýzu webových stránek českých a španělských cestovních společností, porovnání výsledků analýzy s předpokládaným stavem a shrnutí rozdílů mezi výsledky analýzy českých a španělských webových stránek. Práce začíná úvodem, končí závěrem a je doplněna o resumé ve španělštině.
Personal deixis in Spanish and Czech: a comparison of web pages of travel agencies
Keywords: personální deixe; oslovení; španělština; čeština; webové stránky; personal deixis; treatment; Spanish; Czech; web pages