Představy o čísle a početních výkonech v předškolním věku - Seidlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Pojem číslo a představa o aritmetických operacích se vytváří v různých činnostech již předtím, než dítě zahájí školní docházku. Zahrnuje v sobě znalost číslovek a jejich pořadí, dovednost počítání po jedné, postupné uvědomování si kvantita pořadí, ideu spojování, oddělování a porovnávání.
Concept of number and arithmetical operations in preschool period
Keywords: Rámcový vzdělávací program Číslo Početní výkon Matematické představy; General Educational Program Number Numerical performance of mathematical concepts