Pomístní jména v katastrálním území obce Tchořovice - Havrda, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem předkládané bakalářské práce jsou vybraná stará pomístní jména v katastrálním území obce Tchořovice, která se nalézá v okresu Strakonice v Jihočeském kraji. Analyzovaný soubor zahrnuje agronyma, oronyma a jména jednotlivých objektů, která byla získána excerpcí z tereziánského katastru a map I. a II. vojenského mapování. Sebraná data byla ověřována srovnáváním výsledků s některými dalšími soupisy místní anoikonymie, katastrálními mapami a taktéž rozhovory s pamětníky. Pomístní jména uspořádaná do podoby abecedního hesláře jsou podrobena dílčí formální a sémantické analýze. Cílem práce je pokus o částečnou rekonstrukci nejstarší dochované podoby anoikonymie ve sledované oblasti, který poslouží jako východisko pro další toponomastický výzkum.
The Minor Place-Names in the Cadastral Area Tchořovice
Keywords: agronyma; anoikonyma; Jana Pleskalová; Libuše Olivová-Nezbedová; modelová analýza; oronyma; toponomastika; Vladimír Šmilauer; agronyms; anoikonyms; Jana Pleskalova; Libuse Olivova-Nezbedova; model analysis; oronyms; toponomastics; Vladimir Smilauer