Program Sketchometry ve výuce matematiky - Košinová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tablety a chytré telefony vybavené dotykovou technologií se již staly běžnými předměty každodenního užívání. Díky své mobilitě a rostoucímu výkonu postupně přebírají některé z úloh, které donedávna plnily pouze stolní počítače a notebooky. Tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Počet škol, které nedisponují tabletovou učebnou, se neustále snižuje. To samé platí i pro interaktivní tabule, oblíbené dotykové technologie v našich školách. Samotné zavedení těchto prostředků však pro zkvalitnění výuky nestačí. Je třeba smysluplně využívat jejich specifické kvality. To u digitálních technologií souvisí také s volbou programového vybavení. Tato bakalářská práce bude zaměřena na dynamický matematický program Sketchometry, vyvíjený odborníky na využití dotykových zařízení ve výuce matematiky z Univerzity Bayreuth. Specifikou programu Sketchometry je skutečnost, že je primárně vyvíjen pro ovládání prsty na dotykových zařízeních. Cílem práce bude lokalizace prostředí programu do češtiny a vytvoření souboru materiálů pro jeho představení studentům učitelství matematiky a učitelům matematiky.
Teaching Mathematics using Sketchometry