PŘESHRANIČNÍ PROJEKTY DĚTSKÉHO ZÁŽITKOVÉHO CENTRA KiEZ (Kinder- und Erholungszentrum) Sebnitz e.V. - Svobodová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce analyzuje projektovou činnost dětského zážitkového centra KIEZ (Kinder- und Erholungszentrum) Sebnitz e. V. v Sasku, které se v posledních letech orientuje i na přeshraniční česko-německou kooperaci. Bakalářská práce se zaměří na vznik, cíle centra a představí projektové metody i metodiku zážitkové pedagogiky, se kterou centrum KiEZ pracuje. Práce se skládá se ze dvou částí. V části teoretické je představena zážitková pedagogika, její definice, principy a cíle. Část praktická je zaměřena na instituce KiEZ a jejich standardy a význam. Dále se práce věnuje konkrétní organizaci KiEZ Sebnitz a jejím činnostem. Je zde podrobně popsán celý poskytovaný servis tohoto centra, typy nabídek a projektů. Samostatná kapitola je věnována projektům česko-německým.
Cross-border projects of children's adventure center KiEZ (Kinder-und Erholungszentrum) Sebnitz e.V.
Keywords: zážitková pedagogika; přeshraniční projekty; česko-německé projekty; zážitek; jazyková animace; centrum KiEZ.; experiential learning; cross-border projects; the Czech-German projects; experience; language animation; KiEZ center.