Zájmová četba žáků mladšího školního věku v systému literární výchovy a vzdělávání na 1. stupni ZŠ - Nováčková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá zájmovou četbou žáků prvního stupně základní školy. Cílem diplomové práce je podat ucelenou charakteristiku dětské literatury a objasnit aktuální problémy týkající se zájmové četby dětí mladšího školního věku. V empirické části diplomové práce je zmíněná problematika zmapována formou dotazníkového šetření a v návaznosti na zjištěný výsledek jsou doporučeny konkrétní přístupy vhodné pro praxi.
Young learners´ leisure reading as a part of their 1st grade literary
Keywords: dětská literatura; čtenářství; projekty; podpora čtenářství