Analýza vývoje cestní sítě pro potřeby krajinného managementu v katastrálním území Kokořov pomocí fotogrammetrických snímků - Klingr, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje cestní sítě pomocí fotogrammetrických snímků v katastrálním území Kokořov za posledních 60 let. První část práce se soustřeďuje na vývojové etapy pozemkových úprav ve spojení s cestní sítí. Další část práce je věnována popisu a vývoji oboru fotogrammetrie, včetně způsobu zpracovaní fotogrammetrických snímků. V praktické části je analyzován vývoj cestní sítě v zájmové lokalitě v druhé polovině 20. století a je zde provedeno porovnání jednotlivých etap se současným stavem.
Analysis of road network development for the needs of land management in the cadastral Kokořov using photogrammetric pictures
Keywords: Cestní síť; fotogrammetrie; pozemkové úpravy; Kokořov; Road network; photogrammetry; land adjustment; Kokořov