Využití bioakumulačních schopností vodních mechů k monitorování vybraných rizikových prvků v povrchových vodách - Beděrková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo sestavení důkladné literární rešerše na téma využití bioakumulačních schopností rostlin, zvláště vodních mechů, pro biomonitoring výskytu těžkých kovů a některých dalších rizikových prvků v povrchových vodách. Vodní mechy jsou dobře použitelné k biomonitoringu, některé cévnaté rostliny se úspěšně uplatňují při dekontaminaci odpadních vod.
USING BIOACCUMULATION EFFICIENCY OF AQUATIC MOSSES FOR BIOMONITORING SELECTED RISK ELEMENTS IN SURFACE WATERS
Keywords: akumulace; dekontaminace; monitoring; těžké kovy; vodní mech; znečištění; accumulation; decontamination; monitoring; heavy metals; water moss; pollution