Klasifikace a analýza nákladů organizace se zaměřením na mzdové náklady - Tesárková, Helena (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je provést rozbor nákladů v podniku a to především nákladů na výrobní faktor - práce. Nejprve je čerpáno z odborné literatury a z internetu. V praktické části byl zvolen podnik, jehož hlavní činností je rostlinná a živočišná výroba. V práci můžete najít charakteristiku zaměstnanců. Další bod práce se zabývá ekonomickou situací. Bylo pracováno s produktivitou práce. Mzdový systém v podniku byl analyzován. Vývoj průměrné mzdy byl porovnán s vývojem průměrné mzdy v České republice v zemědělství. Na konci jsou popsány návrhy na zlepšení hospodářské situace podniku.
The Classification and Analalysis of the Organization Costs especially the Labor costs
Keywords: náklady; mzdy; finanční analýza; produktivita práce; zaměstnanec; zaměstnavatel; mzdový systém; průměrná mzda.; costs; wages; financial analysis; productivity of labor; employee; employer; wage payment plant; average wage.