Skládání papíru jako pomůcka ve výuce matematiky - Schinková, Nikol (Jihočeská univerzita, 2018)
Ve své diplomové práci se zabývám využitím origami ve výuce matematiky. V prvních kapitolách uvádím stručnou historii a základní druhy přehybů (Huzita axiomy). V druhé části práce představuji tři kapitoly konstrukcí skládání s pracovními listy různé obtížnosti. V samostatných kapitolách se věnuji kuželosečkám a průměrům v lichoběžníku. V posledních kapitolách práce se věnuji Yoshimura, Miura a modulárním druhům skládání, které se využívají v architektuře, bytovém designu i v astronautice.
Paper folding as a tool in teaching mathematics
Keywords: origami; kuželosečky; pomůcka; Huzita axiomy; origami; conics; tool; Huzita axioms