Multidisciplinární přístup ke klientům se schizofrenií - Dávidová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá multidisciplinárním přístupem ke klientům se schizofrenií. Cílem je reflexe multidisciplinárního přístupu ke klientům se schizofrenií s větším apelem na sociální práci a se zřetelem na etický základ jednotlivých zúčastněných oborů. Práce obsahuje kapitoly, které se nezbytně váží k tématu. Jedná se především o sociální práci v kontextu schizofrenie, specifika schizofrenie, složení multidisciplinárního týmu, činnost týmu a etické aspekty, které z práce týmu a jednotlivých odborníků vyplývají. Diplomová práce se snaží propojit teoretické poznatky s praktickými, a to především prostřednictvím kazuistik a praktických náhledů.
Multidisciplinary approach to clients with schizophrenia
Keywords: Multidisciplinární přístup; multidisciplinární tým; schizofrenie; duševní onemocnění; sociální pracovník; psychiatr; psycholog; psychoterapeut; etika; etický kodex; etický problém; The multidisciplinary approach; multidisciplinary team; schizophrenia; mental illness; social worker; psychiatrist; psychologist; psychotherapist; ethics; code of ethics; ethical problem