Programové vybavení logistické firmy se zaměřením na zpracování účetních dat - Drdová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce zkoumá programové vybavení logistické společnosti se zaměřením na zpracování účetních dat. Programové vybavení je totiž jedním z nejdůležitějších faktorů, kterému by měl vybraný podnik věnovat pozornost. Důvodem je možnost ovlivnit snížení nákladů či doby strávené prací v těchto programech. Programové vybavení může v podstatě přinést podniku výhody či nevýhody. To je dáno například tím, pro jaký software se podnik rozhodne. V praktické části této práce je popsán proces, jakým jsou jednotlivá data zpracována ve všech používaných programech společnosti Prima Logistics, s.r.o. Tato společnost pracuje s komplexním ekonomicko-informačním systémem POHODA, mzdovým a personálním programem PAMICA a logistickým programem SPEDIČKA. Všechny tyto programy obsahují užitečné funkce a nějakým způsobem na sebe buď navazují, nebo jsou dokonce propojené. Zajímavostí je, že logistický program SPEDIČKA byl navržen IT studentem přímo na míru pro tuto společnost. To znamená, že přesně odpovídal požadavkům společnosti. Neobsahoval tedy přebytečné funkce, které by nebyly využívány ani mu žádné funkce nescházely. Postupným uživatelským zacházením a IT vývojem, byly některé funkce dovytvářeny.
Software of a Logistics Company with a Focus on Processing of Accounting Data
Keywords: programové vybavení logistické firmy; účetní software POHODA; mzdový a personální program PAMICIA; logistický program SPEDIČKA; accounting; accounting software POHODA; logistics; logistics software SPEDIČKA; payroll accounting PAMICA