Rozvoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji a Horním Rakousku - Harazímová, Simona (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce byla komparace podmínek pro rozvoj Jihočeského kraje a Horního Rakouska jako destinace cestovního ruchu, identifikace struktur a oblastí spolupráce a zhodnocení jejího přínosu. Návrh společného rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji a Horním Rakousku. Závěr práce byl soustředěn na dvě organizace, které jsou velmi důležité v této oblasti a tím je Krajský úřad a Jihočeská centrála cestovního ruchu. Byly navštíveny obě organizace a uskutečněn strukturovaný rozhovor. V návrhové části je práce zaměřena na společné produkty cestovního ruchu a společnou infrastrukturu. Je zde také zpracován návrh, pomocí kterého se zvýší kooperace mezi subjekty působící v oblasti cestovního ruchu v těchto regionech. Tento návrh by měl přispět ke zvýšení zájmu o regiony Jihočeského kraje a Horního Rakouska ze strany specifické cílové skupiny a dalšímu společnému rozvoji.
Tourism development in South Bohemia and Upper Austria
Keywords: rozvoj cestovního ruchu; Jihočeský kraj; Horní Rakousko; struktury; spolupráce; tourism development; South Bohemia; Upper Austria; stuctures; cooperation