Využití atmosférického plazmového zdroje GA při ošetřování obilovin - Havelka, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce obsahuje v teoretické části stručné shrnutí aplikací plazmových výbojů, dále popis a princip Gliding Arc plazmového zdroje. Praktická část je zaměřena na výzkum vlivu ošetření semen obilovin za pomoci plazmového výboje na jejich nutriční hodnoty (sušina, popeloviny, dusíkaté látky a vláknina). V závěru práce je vyhodnocení celého experimentu.
Cereals treatment by using of GA atmospheric plasma source
Keywords: výboj; gliding arc; ošetřování obilovin; plazma; výživové hodnoty; discharge; gliding arc; cereal treatment; plasma; nutritional value