Inovační aktivity a efektivnost využívání výrobního faktoru práce v podniku - Hůlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce je posoudit vliv inovačních aktivit na efektinost využívání výrobního faktoru práce ve zvoleném podniku. Teoretická část práce se zabývá problematikou inovací, lidského kapitálu a produktivitou. Praktická část práce představuje vybraný podnik, je vytvořena vlastní fianční analýza a popisem inovačních aktivity tohoto podniku. Pro účely této práce byla vybrána společnost s ručením omezeným Avire, která sídlí v Českých Budějovicích. V závěru práce se nachází popis nejzásadnějších inovací firmy a je pousouzen jejich viliv na produktivitu práce.
Innovative Activity and Efficiency of Using the Factor of Labor in the Company
Keywords: inovace; inovační proces; lidské zdroje; produktivita práce; finanční analýza; innovation; innovation process; human resources; efficiency of labor