Příprava pro projektování komplexních pozemkových úprav - Koubková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na provedení průzkumových prací, které by sloužily jako podklad pro případnou komplexní pozemkovou úpravu v řešeném území. Pro zpracování jsem si zvolila katastrální území Lhota pod Horami, kraj Jihočeský. V první části, kterou je literární rešerše, jsou popsány základní informace o pozemkových úpravách. Druhá část je věnována obecným informacím o území, informacím o průzkumu a použitém softwaru. Ve třetí části je v souladu s metodickým návodem zpracovaným doc. Dr. Ing. Petrem Doležalem a kolektivem z roku 2017 popsán návod, jak průzkumové práce vypracovat. Poslední část, která je částí praktickou, obsahuje zjištěné informace o řešeném katastrálním území. Na konci této části je uvedeno shrnutí zjištěných poznatků.
Preparation work for complex land consolidation projects
Keywords: pozemková úprava; katastrální území Lhota pod Horami; průzkumové práce; land consolidation; the cadastral territory of Lhota pod Horami; research works