Mění se somatické parametry divokých zástupců kočkovitých šelem v lidské péči? - Hurtová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2016)
Zvířata v zajetí podléhají vlivům, které mění jejich morfologické a behaviorální parametry. Tato práce se zaměřuje na morfologické změny na lebkách kočkovitých šelem na základě zhodnocení vlastních měření a podrobné analýzy literatury. Jsou navrženy některé perspektivy týkající se výběru taxonů a metodického přístupu.
Have somatic parameters of wild Felidae been changed in the captivity?
Keywords: zvířata v lidské péči; morfologické změny; osteometrie; Felidae; animals in captivity; morphological changes; osteometry; Felidae