Endoparazité nutrie říční - Miková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
ABSTRAKT Práce je zaměřena na endoparazity nutrie říční. V práci jsou rozebráni základné endoparaziti, kteří infikují nutrie nejčastěji ase kterými se nejčastěji setkávají chovatelé. Každý parazit je popsán a jsou popsány příznaky, díky kterým jej chovatel může poznat. Endoparazité mají schopnost se v nutrii kompletně vyvinout a tím, že jsou vylučováni trusem zvířat, představují velká nebezpečí pro hospodářská, volně žijící a domestikovaná zvířata, ale i pro člověka. V České republice je výzkumparazitárních onemocnění u nutrie teprve ve vývinua jednotlivé druhy parazitůpodléhají důkladnému zkoumání.
Endoparasites Coypu
Keywords: endoparazit; onemocnění diagnóza; prevence; endoparasites; disease diagnosis; prevention