Sídlo Karla Löwa v Heleníně - Pýchová, Alice (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce na téma Sídlo Karla Löwa v Heleníně popisuje nejen historii továrního komplexu a jeho reprezentativní části z roku 1919, ale i současnou podobu budovy, o kterou se dnes stará a kterou využívá Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava. V práci jsou zkoumány rovněž proměny tohoto objektu, které byly přizpůsobovány vždy aktuálním potřebám. Vedle stavební historie se věnuje také stylovým a formálním znakům, intelektuálnímu rozhledu a vkusu stavebníka. Přestože se k reprezentativním prostorům v Heleníně nedochovaly žádné plány, práce zde zmiňuje okruh možných architektů.
The Karel Löw´s Residence in Helenín
Keywords: Löw; Helenín; reprezentativní sídlo; továrna; přelom 19. a 20. století; Löw; Helenin; Representative building; Factory; The turn of the 19th and 20th centuries