Ekonomická pozice Chile v rámci Latinské Ameriky - Šafránková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2016)
¨Cílem této bakalářské práce je obecná charakteristika Chile se zaměřením na ekonomickou historii a současnou makroekonomickou situaci. Práce blíže zobrazuje determinanty ekonomického růstu a dle tabulek a grafických vyobrazení porovnává hospodaření v zemi. Druhotným cílem bakalářské práce je komparace výkonosti ekonomiky tohoto státu s dalšími vybranými zeměmi Latinské Ameriky. Druhotným cílem bakalářské práce je komparace výkonnosti ekonomiky tohoto státu s dalšími vybranými zeměmi Latinské Ameriky. Práce je tvořena dvěma hlavními částmi. První část, část teoretická, definuje základní pojmový aparát týkající se sledované problematiky se zaměřením na makroekonomické proměnné v souvislosti s ekonomickým růstem. Dále jsou uvedeny alternativní ukazatele pro měření výkonnosti ekonomik. Na základě této teoretické části je vypracována obecná ekonomická charakteristika Chile spolu s dalšími pěti státy jihoamerického kontinentu a jejich vzájemná komparace. Na konci se nachází společné grafické srovnání ekonomik těchto šesti zemí.
Economic position of Chile compared with the rest of Latin America
Keywords: Výkonnost ekonomiky; ekonomický růst; komparace; Latinská Amerika; Chile; Economic performance; economic growth; comparison; Latin America; Chile