Pitný režim a jeho význam ve výživě člověka. - Řeřábek, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám pitným režimem a jeho významem pro výživu člověka. V teoretické části proběhla literární rešerše dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Téma jsem zachytil ze tří různých pohledů. Nejdříve vzhledem k věku člověka, poté jsem se zaměřil na rozmanité druhy nápojů. Ve třetí části jsem se soustředil na rozdílnost v konzumaci nápojů mezi pohlavími, u specifických zaměstnání a samozřejmě u volnočasových aktivit. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Vybral jsem dotazníkovou metodu, která byla použita na respondentech v určitém věkovém intervalu. Použil jsem dotazník vlastní konstrukce.
Drinkable regime and his meaning in nourishment of human.
Keywords: pitný režim; drinking habits