PROGRAMY PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ A JEJICH REALIZACE V KONKRÉTNÍM NÍZKOPRAHOVÉM ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ - Partlová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním tématem mé diplomové práce jsou programy prevence sociálně patologických jevů a jejich realizace v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež(NZDM). Práce má dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část popisuje sociálně patologické jevy, prevenci, preventivní programy a sociální službu NZDM všeobecně. V empirické části se snažím zjistit odpověď na otázku, jaký je dopad realizace programů prevence na uživatele služby v konkrétním zařízení - v NZDM V.I.P. v Českých Budějovicích, jaké měly programy prevence v roce 2012 zaměření a proč, jak často byly realizovány a jaký byl zájem klientů o témata preventivních opatření.
PROGRAMS FOR THE PREVENTION OF SOCIO-PATHOLOGICAL PHENOMENA AND THEIR IMPLEMENTATION IN A PARTICULAR INSTITUTION FOR CHILDREN AND YOUTH
Keywords: Sociální služby; sociální práce; děti a mládež; sociálně patologické jevy; prevence primární; sekundární a terciární; programy prevence; nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; NZDM V.I.P. v Českých Budějovicích.; Social services; social work; children and youth; social pathologies; primary; secondary and tertiary prevention programs; drop-in centers for children and youth; NZDM V.I.P. in the Czech Budejovice.