Komparativní analýza české a francouzské úpravy živnostenského podnikání a rozbor příslušné francouzské právní terminologie s glosářem - Baldíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této práce je živnostenské podnikání v České republice a ve Francii a rozbor příslušné právní terminologie. Práce se skládá z deskriptivní a jazykové části. Deskriptivní část obsahuje informace o právní úpravě živnostenského podnikání v České republice a ve Francii, konkrétněji se zaměřuje na účastníky živnostenského podnikání a podmínky jeho provozování. Následuje komparace české a francouzské právní úpravy živnostenského podnikání. Jazyková část nabízí analýzu příslušných právních termínů a jejich české ekvivalenty. V případě neexistence českého ekvivalentu je navržen možný překlad. Součástí jazykové části je rovněž francouzsko-český glosář.
Comparison of the Czech and French Trade law and analysis of the relevant French legal terminology with a glossary
Keywords: Živnostenské podnikání; živnost; živnostník; právní úprava; právní terminologie; Trade business; trade; trader; legislation; legal terminology