Vzdělávání dítěte s dětskou mozkovou obrnou v běžné mateřské škole - Kovářová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat konkrétní případ dítěte s dětskou mozkovou obrnou v běžné mateřské škole. Teoretická část zpracovává téma dětské mozkové obrny a vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami v mateřské škole. Praktická část obsahuje popis konkrétního vývoje dítěte s dětskou mozkovou obrnou a jeho vzdělávání v běžné mateřské škole. Práce sleduje zejména oblast motoriky, komunikace, samostatnosti a sociálního začlenění. Práce je zpracována na základě ročního pozorování a rozhovorů s pedagogy, rodiči a dětmi.
The Education of a Child with Cerebral Palsy in a Kindergarten
Keywords: dětská mozková obrna; integrace; inkluze; dítě se speciálními vzdělávacími potřebami; předškolní vzdělávání; childhood cerebral palsy; integration; inclusion; child with special educational needs; preschool education